درمان اختلال پرخوری

درمان اختلال پرخوری

اختلال پرخوری را می توان یکی از اختلال های شایع در نظر گرفت. متاسفانه امروزه افراد بسیاری از سراسر جهان با این اختلال درگیر هستند. اختلال پرخوری در حقیقت به زبانی ساده هنگامی اتفاق میفتد که افراد نمی توانند از خوردن دست بکشند. اما سوال این است که درمان اختلال پرخوری چیست؟

اختلالات خوردن دارای انواع مختلفی می باشند. برخی از انواع اختلالات خوردن عبارتند از: اختلال پر اشتهایی عصبی(بولیمیا)، اختلال بی اشتهایی عصبی(نروزا)، اختلال پرخوری. پیش از هرچیز باید توجه داشته باشید که تشخیص هر کدام از این اختلال ها تنها بر عهده متخصصین است. بنابراین بهتر است پس از مطالعه این مقاله و پی بردن به علائم اختلال خوردن، از چسباندن برچسب هر کدام از این اختلالات بر روی خود یا دیگران پرهیز نمایید. در ادامه این مقاله بیشتر با اختلال خوردن و روش های درمان آن آشنا خواهیم شد.

اختلال پرخوری چیست؟

اختلال پرخوری یکی از شایع ترین بیماری های خوردن می باشد که به نوعی اختلال در تغذیه افراد می باشد. می توان این گونه اعلام نمود که حدود 2% جمعیت روی زمین به این اختلال دچار هستند. اما لزوما هر فردی که وعده ای غذایی سنگینی دارد یا در طول روز تعداد دفعات بالایی را غذا می خورد، مبتلا به اختلال پر خوری نمی باشد. نشانه ها و علائمی وجود دارد که می تواند در تشخیص این اختلال به روانشناسان کمک نماید. افرادی که مبتلا به اختلال پرخوری می باشند به نوعی هیچ کنترلی بر روی خوردن خود ندارند.

باید توجه داشته باشید که اختلال پر خوری و زیاد خوردن با یکدیگر یکسان نیستند. همچنین تمامی افراد چاق نیز مبتلا به این اختلال نیستند. به عنوان مثال، حتی افرادی که در طول روز وعده های غذایی خود را سنگیم می خورند نیز در هنگام احساس سیری دست از خود می کشند. در حالی که افراد مبتلا به اختلال پرخوری، حتی در هنگام احساس سیری نیز همچنان به خوردن ادامه می دهند.

درمان اختلال پرخوریght=”576″ /></p>

علائم اختلال پرخوری

دوره هایی از پرخوری های غیر قابل کنترل که باعث شرمندگی و پریشانی می شود را اختلالات پرخوری میگویند. این بیماری ممکن است در هر سنی ایجاد شود و تا سال ها نیز ادامه پیدا کند. همچنین در نظر داشته باشید که این اختلال بین زنان شایع تر از مردان می باشد. گاهی اوقات درگیر بودن با اختلالات خلقی می تواند در شکل گیری اختلال پر خوری در افراد موثر واقع شود.  اما برخی از مهم ترین علائم اختلال پر خوری عبارتند از:

  • خوردن پی در پی بیش از حد معمول
  • خوردن غذا تا زمانی که فرد احساس ناخوشایندی داشته باشد
  • خوردن مقدار زیادی غذا با توجه به عدم گرسنگی فرد
  • تنها غذا خوردن به دلیل احساس خجالت و شرم
  • احساس گناه و تنفر از خود

تشخیص پرخوری

معمولا افرادی که دچار پرخوری هستند از شکل بدن و وزن خود نیز احساس نارضایتی دارند. برای تشخیص این اختلال باید تعداد رفتار های پرخوری افراد مورد بررسی قرار گیرد. افرادی که مبتلا به اختلال پرخوری می باشند باید در طول مدت 3 ماه، یک بار در هفته این رفتار را از خود نشان دهند.

نکته قابل توجه این است که بسیاری از افراد به اشتباه پرخوری، اختلال پرخوری و اختلال پرخوری عصبی را با یکدیگر یکسان در نظر می گیرند. پیشتر به بررسی تفاوت های پرخوری و اختلال پرخوری با یکدیگر پرداختیم. اما یکی از وجه افتراقی های مهمی که در تشخیص اختلال پرخوری و اختلال پرخوری عصبی با یکدیگر می تواند کمک کننده باشد این است که معمولا افرادی که مبتلا به اختلال پرخوری عصبی می باشند، با نوعی وسواس نیز در حال کلنجار رفتن هستند.

در صورتی که با توجه به تشخیص روانشناس شما یا فردی در اطرافیان شما مبتلا به اختلال پرخوری عصبی می باشید، پیشنهاد می کنیم از اینجا لیست بهترین روانشناسانی را که در درمان وسواس در شیراز موفق بوده اند را مشاهده نمایید.

درمان اختلال پرخوری

گاهی اوقات مبتلا بودن افراد به اختلالات خلقی نظیر اضطراب یا افسردگی می تواند نقش مهمی را در بروز این اختلال ایفا کند. علاقه مندان می توانند از اینجا شماره تلفن بهترین روانشناس موفق در درمان اضطراب و استرس در شیراز را مشاهده نمایید. اما سوال این است که برای درمان این اختلال از چه روش هایی می توان کمک گرفت؟

  • درمان شناختی رفتاری:

گاهی اوقات باور های غلطی که افراد در مورد خود یا فیزیک بدنی خود دارند می تواند موجب شود تا به اختلال پرخوری روی آورند. همچنین برخی از مبتلایان به این اختلال پس از خوردن وعده های غذایی سنگین، دچار احساس گناه و شرم شده و برای پایان دادن به چنین احساساتی، همچنان به غذا خوردن ادامه می دهند.

  • دارو درمانی

در مقایسه با دارو درمانی، درمان های شناختی رفتاری معمولا برای مراجعه کنندگان بهتر نتیجه داده اند. اما با توجه به شرایط هر کدام از مراجعه کنندگان، ممکن است برای ایشان در کنار درمانی شناختی رفتاری، داروهایی نیز تجویز بشود.

دلایل اختلال پرخوری

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم به معرفی اختلال پرخوری و روش های درمان آن بپردازیم. بر اساس ادعای وبسایت mayoclinic:

Seeing yourself as a failure for eating a “bad” food will not help you get to a healthier place. This can increase feelings of guilt, which can actually make you more likely to binge.

بهتر است هرچه سریعتر از چسباندن لیبل غذای خوب و غذای بد بر روی مواد غذایی که مصرف می کنید دست بردارید. فکر کردن به این مسئله که غذای پرکالری و ناسالمی را خورده اید تنها باعث میشود که احساس شکست کنید. در نتیجه این احساس چرخه نامتنهای خوردن همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.

در راستای این هدف بهتر است همین حالا رژیم های غذایی نامناسب را کنار گذاشته و تنها از متخصصین تغذیه در این زمینه کمک بگیرید. امیدواریم پس از مطالعه این مقاله توانسته باشیم به سوالات شما پاسخ دهیم. چنانچه تصور می کنید شما یا فردی در اطراف شما با این اختلال در حال دست و پنجه نرم کردن است، پیشنهاد می کنیم همین الان با فردی متخصص در این زمینه مشورت نمایید. خوب است بدانید افرادی که درمان خود را در مراحل ابتدایی این اختلال آغاز کرده اند، با موفقیت بیشتری توانسته اند این بیماری را پشت سر بگذارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *